söndag 4 mars 2012

Ny sten i Källberga

Här kommer en liten vägbeskrivning/filmsnutt på en gömd/glömd linje i Källberga. Då jag berättat för alla som orkat lyssna om en ny linje var jag ju tvungen att smyga ut ensam och göra den innan nån annan hittade dit. Ett av de första boulder som jag klarade här i Uppsala var Rickards spricka i Nåsten och nu har jag äntligen fått en egen haha ;) vore kul om nån repeterade.Som vanligt filmat med mobilen :/

6 kommentarer:

 1. Härligt! Jag var där för några dagar sedan och traskade runt rätt duktigt utan att hitta stenen. Nu när jag vet lite bättre var det ligger kommer jag definitivt kolla igen.

  SvaraRadera
 2. Repeterad. Flash, ouppvärmd ;) Känns lättare än 6a.. Riktigt fint problem! Klättrade även den vänstra sprickan, men ville inte toppa ut när jag va själv. Något svårare men går fint att jamma. Tack Emil för borstningen!

  SvaraRadera
 3. Kul! Jo den är nog lättare med facit i hand. Förhållandena var inte de bästa vid urtoppningen då jag gjorde den. Kan inte ta åt mig så mycket borst-ära heller då det inte var särskillt mycket mossa och förmodligen en del kvar ändå haha har bara tittat och känt lite på vänstra sprickan då den var isig då jag var där men för en som inte kan jamma kändes den hårdare... Vi får dra ut dit tillsammans nån dag och peppa varandra till stordåd i sexaregistret ;)

  SvaraRadera
 4. Loggar den som 5B på 8A så får vi väl se var den hamnar... FAst med tanke på alla hårda "enklare" problem i Källberga kanske den borde ner ännu mer...

  SvaraRadera
 5. E: jammade du vänstra sprickan från sittstart? Jag flashade ståstarten inkl urtoppning, men sitten tog jag först på andra. Det blir betydligt sämre jam från sitt, och det följer med hela vägen upp. Tror det blir lättare med mindre händer än mina (stl 10), och svårare med större... Nåväl, det innebär väl att jag snodde FA:n från er båda. Se film.
  Emil: inte ta runt areten, det blir sååå mycket finare med bara jam för labbarna.

  SvaraRadera