lördag 5 maj 2012

Omnivour, 6b, IOGT-blocket, Förlossningsurtoppningen

Ok, nu var det Johns tur att lura ut mig på något han var sugen att göra. Han lockade med Omnivour, 6b, något så ovanligt som en kaminboulder. Dessutom fanns ett ogjort bisarrt utsteg genom ett alldeles för litet hål. Oemotståndligt med andra ord. Jag övertalade Daniel om att det var mycket bättre att åka till IOGT än att klänga på Predik en kall kväll som denna. När vi väl kom fram var hål-urtoppningen inte bara gjord, den var även repeterad. Johan och John hade förstört allt. Jaha, vad göra nu då? Nåväl, med mina modiga 85kg och ett BMI i intervallet "överviktig" skulle jag ialla fall bli tjockast hittills genom hålet. Det fick duga som morot. Jag måste erkänna att bestigningen innebar mer arbete än jag hade förväntat mig. Ett stort mått av ångest infann sig också i den allra trångaste passagen. Daniel fick ordentlig kramp i magmusklerna på insteget, jag krampade ena latten någonstans nära slutet. Filmens längd, ca 6 min, motsvarar den tid både Daniel och jag behövde (sex minuter var alltså) för att med små peristaltiska rörelser sakta låta oss förlösas genom hålet. Efteråt kändes det ungefär som om vi hade avverkat en heldag tradklättring. Ingen trötthet i fingrar och underarmar, men däremot en viss matthet i hela kroppen. Omnivour med förlossningsurtoppningen rekommenderas varmt och skulle få stjärnor om jag någonsin skrev en förare. Åk gärna dit ensam för att verkligen få känna paniken när du tror att du varken tar dig upp eller ner. Naturligtvis var det inte Omnivour som var orsaken till Johns besök. John, Johan, Patrik, Daniel och jag klängde även en del på Iso karhu och Karhu med viss framgång för några av oss. Vi gjorde även en del icke-beskrivna men antagligen gjorda varianter på traverser och mantlingar. Fina block, men respektera markägarens önskan att inte störa hästarna som släpps ut i hagen vid månadsskiftet maj/juni.

5 kommentarer:

 1. Mats du ÄR "king of bizarr" när det kommer till att hitta nya linjer haha

  SvaraRadera
 2. John var först, om den nu inte gjorts av någon annan dåre tidigare. Jag var blott #3. Däremot är jag, mig veterligen, tyngst igenom hålet. Tills Jens tar sig igenom förstås.

  SvaraRadera
 3. Vilket mästerverk till film! För att citera en av Sthlm förarens anekdoter: Ta inte upp mig! Ta inte ned mig! Ta bora bort mig!när den värsta cellskräckspaniken drabbar en. 5 stjärnor enligt mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märkligt, jag har blåmärken på bröstkorgen...

   Radera
 4. Jag gillar att dietfilmer kommer upp som förslag när filmen rullat klart! Tuben tycker nog att jag behöver det.

  SvaraRadera