fredag 19 juli 2013

Lövnäs

Nu finns det ett till område utanför Eskilstuna som definitivt är värt ett besök.
Jag har sneglat på lite gamla satellitbilder rätt länge och funderat på att leta mig ut och se efter om det där som såg så lovande ut verkligen var något.. och det var det! Huvudområdet har tre saftiga block (3-8 meter) med mestadels bra landningar.
Fina blocket i Lövnäs. Höga blocket till vänster
När jag var ut igår för att försöka mig på det där projektet som jag spanade in vid mitt första besök så lyckades jag gå vilse i 1,5 timme.
Släpandes på två paddor, 2,8 meters teleskopstege och en ryggsäck fylld till bredden med mat, vatten och utrustning så traskade jag runt i den lätt kuperade terrängen och lyckades hitta 3 block som jag helt missat vid mitt förra besök. Tyvärr hade jag ingen GPS med mig, så jag fick inga exakta koordinater. Boulder-markörerna på kartan är därför väldigt ungefärliga.
När jag väl kom fram till huvudområdet så var jag duktigt sliten. Jag vilade med lite upprensning av gamla döda grenar och sedan putsning av projektet "Henke har problem".
Jag har för tillfället 4 sjöborretaggar inborrade i köttet i vänster pekfinger, så jag får klättra väldigt försiktigt för att inte förvärra skadan där, men jag vågade ändå hoppas på en flash av min tänkta FA. Sittstarten gav jag upp på efter mitt första försök och ståstarten efter de följande 3 försöken. Tänk vad klen man blir av att inte klättra på 8 månader.
Nu finns det i alla fall koordinater till Lövnäs på 27crags och jag hoppas att lite starkt folk kommer leta sig ut dit och putsa upp de många fina projekten! Det finns förresten en del för de inte fullt så starka klättrarna också..
Hör gärna av er om ni ska dit så kanske jag kan slita mig ifrån mina förpliktelser hemma och guida er rätt ut till blocken!

2 kommentarer:

  1. Åtta månader, har det hänt något? Hör av dig om du vill leka...

    SvaraRadera
  2. Sjöborretaggarna åkte in för 8 månader sedan. Operation efter sommarn någon gång!

    Jag har svårt att ta mig iväg på längre svängar nu. Har en liten att ta hand om hemma (-: Säg gärna till om ni tar en sväng åt det här hållet istället, så kanske jag kan guida runt bland blocken. Har inte jättebra koll på Eskilstuna än, men lite har jag hunnit ut iaf.

    SvaraRadera