lördag 11 april 2015

Påsk

I år uteblev fontanresan. Inte en enda Pain au chocolat har konsumerats under påsken. Istället spenderades helgen i Leksand, där det bjöds på traditionell svensk påskmat.

Vi var ett par Uppsalabor som bestämt träff på påskdagen i Rällsjön, ett boulderområde som ligger mellan Leksand och Falun. Området bjuder på ett tiotal block, utspridda längs sjön. Vi hade spanat in oss på Superslicer , en arete som något efterliknar de snyggt skurna areterna som återfinns i Fontan.

Efter en kort anmarsch var vi framme vid problemet som såg lika snyggt ut i verkligheten, som på bild. Det enda man kan anmärka på var problemets höjd, som i de bästa av världar kunde varit något högre. Men man kan inte få allt här i världen.
Carl på väg att toppa ur Superslicer, Rällsjön.
Annandag påsk spenderades hemma i Uppsala. Vi styrde bilen mot Tjockmyran. Planen var att försöka hitta till Sockergubben, ett problem som ligger ganska långt från parkeringen, och utan? tydliga stigar att navigera efter. Jag har en gång tidigare försökt hitta till detta block med hjälp av markeringen på 27crags. Dock utan framgång..

Vi delade på oss, för att effektivare söka av området. Efter ungefär en timme i skogen lyckades jag hitta blocket. Det gick dock inte att hitta Carl... Efter ytterligare 45 minuters strulande med att hitta varandra, så kunde vi gemensamt gå från parkeringen tillbaka till blocket.

Sockergubben såg inte ut att ha blivit klättrad på ett tag, vilket gjorde att urtoppningen blev långdragen och rätt obehaglig då toppen var full med löv och barr. Problemet bjuder på bra landning, precis lagom höjd och fina rörelser.

                                   

För att hitta dit: Börja traska på den upptrampade stigen som börjar vid parkeringen. Efter ett tag, håll något vänster längs med tomtgränsen. Efter cirka 100 meter syns ett nyavverkat område som också har ett par oborstade block i klättervänlig storlek.

Block på väg mot Sockergubben

Block på väg mot Sockergubben
Från blocket på bilderna fortsätter du åt vänster ner på vägen. Efter bara ett par meter blir terrängen i skogen (på höger sida) betydligt mer paddvänlig. Traska in i skogen. Nu är det bara gå rakt på. Efter ett tag kommer en stenig passage, väl över krönet bör blocket ligga precis framför näsan.. Annars har du gått fel, Tough luck!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar