onsdag 4 juni 2014

Bohus, Bohus, Bohus!

Så var det dags igen, redovisningen av årets Bohusresa över Kristi himmelfärd. Denna gång åkte Simon, Daniel, Sam och jag ner och bodde hos Joel och Linn i deras alldeles utmärkta undantagsstuga i Brodalen mitt i Bohusläns granitmecka. Vi frossade i klättring under tre och en halv dagar och avverkade ett antal leder i varierande stil. Bergkirstis polka, Bohusvals, Höstsonaten (Svaneberget), Melange (Tullbodarna), Prismaster, Rapé, Pekkas diplomtur, Fueled by coffe powered by bacon, Afterburner (Hallinden), Jäger, Yamamoto, Karl-Alfred, Feministiskt initiativ (Högberget), Chapman, Mallorol, Djurgårdsfärjan, och Årets bragdbestigning av Borlänges egen Wide Boy Daniel: Offline på Häller. Kanske har jag glömt någon led, men det som består i minnet är den fantastiska kvaliteten på lederna och det faktum att man faktiskt kan tradda på (eller långt över) sin gräns utan att behöva oroa sig för döden. Det är i Stockholmstrakten mer undantag än regel...

Melange, Höstsonaten och Daniels bragd Offline på film.
 
Daniel fokuserar på Melange, Tullboden. Sveriges finaste chippade 7-? Leden går i ett gammalt stenbrott.Sam på Prismaster, Hallinden. En lång led där man hinner få lite flyt i klättringen, särskilt om den görs i en replängd.

Simon hittar balansen på Jäger, Högberget.
 
Simon slappnar av i solen medan vi andra kämpar på Melange, Tullboden.

Yours truly på Afterburner, Hallinden. Yes Simon, another stolen Picture. Put it on my tab.
 
Team Bohus 2014: Daniel "Offline" Johansson, Simon "Never weighted the rope even once" Schoepf, Sam "Bomber micro-wire" Wheadon och Mats "Close but no cigar" Isaksson.

2 kommentarer:

  1. Annorlunda beta på offline! ser sjukt tungt ut.. testa min beta nästa gång ;) tre grader lättare.

    SvaraRadera
  2. Daniel kör ofta fötter först, och han har testat andra betor också. På filmen är det tredje presset för dagen, klätterdag tre... Det var nog därför mina planer för besöket på Häller gick i stöpet också.

    SvaraRadera