söndag 27 januari 2013

Storgolvs, multipitch tradskridskotur

I lördags fick Simon, Pelle, Anders, Fredrik och jag tillfälle att åka skridskor under mycket trevliga former och förhållanden. En längre period med mycket låga temperaturer utan nederbörd innebär att stora delar av skärgården är islagd. Hård fin is utan snö. Vi parkerade bilen strax före tunneln ut mot Muskö och fick gå ett par hundra meter innan det var möjligt att åka. Målet var Årsta havsbad. Jag har aldrig upplevt så mycket fantastiskt fin nyis. Stora ytor var precis så tjock att vi vågade åka på ordentligt. På många ställen var det dock betydligt tunnare. Jag har heller aldrig sett isen häva sig så mycket, det var nästan så man blev sjösjuk (det syns lite grann i början av filmen om man tittar noga). Förutom finfin och tunn is bjöd turen dessutom på sju örnar, en svanräddningsaktion, rännsim för de som ville, förhör av militärpolis för övriga samt soppatorsk för Anders och Simon. En heldag med upplevelser att minnas med andra ord. Tack alla för en fin dag på isen! Fotnot: Maxstraffet för att kliva iland på  t ex Berga-basen utan tillstånd är ett års fängelse. Vi var förstås mest nervösa för Simons skull. Han kunde ju närmast uppfattas som ett hotfullt intrång från främmande makt. Det gick dock bra sedan han i brist på legitimation visat upp sitt ICA-kort. Nästa gång ringer vi vakthavande befäl innan landstigning på säkerhetsklassat område. Eller simmar över rännan.


7 kommentarer:

 1. Indeed. Especially after poking a military ship with an ice pole, which I'm pretty sure counts as an official attack of Austria on Sweden; close call!

  SvaraRadera
 2. haha Simon sammanfattade det ganska bra... Skogstokiga...

  /Emil w

  SvaraRadera
 3. Det enda lite tråkiga är att det är en synnerligen svårslagen skridskoupplevelse.

  SvaraRadera
 4. Äventyrligt så det förslår. Killen i gröngult borde skaffa grenband och stänga midjebältet. Och ispikar passar bättre än skidstavar i den här miljön.

  SvaraRadera
 5. Gitt!
  Nyinflyttad i stockholm och hoppas träffa er ute på tur. Gillar vad jag såg och saknar mina skridskokompisar hemma i kalmar, där vi också försöker hitta äventyren när man är ute.

  SvaraRadera