måndag 15 oktober 2012

Dyrt söndagsnöje

Söndagen den 7:e oktober så var det strålande solsken och temperaturen låg på några plusgrader. Kort sagt var klättervädret perfekt.. men formen var långt ifrån på topp.

Jag bestämde mig för att fisklättra lite vid åsen i Källberga - få känna på lite granit igen, efter många långa veckors uppehåll pga ett ansträngande jobbschema. Först irrade jag in i skogen från fel parkeringsplats. När jag inte lyckades hitta något så ringde jag Jens en första gång och blev hänvisad till nästa mötesplats. Därifrån hittade jag först helt fel och satte mig under ett överhängande problem som inte alls hade så fin landning som jag fått beskrivit för mig. Kanske var det bara jag som blivit lite feg efter att inte ha klättrat på ett tag? Feg var jag säkert, men jag bestämde mig ändå för att höra med Jens om det verkligen kunde vara det här problemet som han talat sig varm om och slog en signal till honom igen. Det var fel block.. men ett fint problem, tyckte han, och det kan jag hålla med om. Får komma tillbaka en annan gång med nån som kan passa.

Efter en kortfattad beskrivning hittade jag vidare till ett block som låg ett stenkast längre bort. Superfina lister på fin, röd grantit med bra friktion. Jag tror problemet heter Sabotage.. Jens får bekräfta. På tredje försöket lyckades jag ta mig upp för vad som borde ha varit en flash. Jag var nöjd. Så mycket mer stress orkade inte mina fingrar med efter den icke-befintliga uppvärmningen. Ytterligare ett fint problem i tick-listan blev det i alla fall.

Efter klättringen drog jag vidare till ett par vänner inne i Uppsala och när jag kom dit upptäckte jag att jag inte hade vigselringen med mig! Jag letade igenom hela bilen och all utrustning jag haft med mig ut utan resultat. Ringen var borta och soltimmarna så gott som slut för dagen.

Jag letade igenom bil och utrustning några gånger till senare i veckan, med det enda resultatet att jag lyckades städa bort en p-biljett med 3 veckors parkering kvar på.

På torsdagen var jag tillbaka i skogen vid Källberga och letade förgäves vid både första och andra mötesplatsen (parkeringarna) vid åsen från huvudområdet sett. Jag var ut till de båda problemen jag varit vid och letade även där utan resultat.

Så.. om ni skulle råka vara i närheten för att klättra eller nåt - höll gärna ett öga öppet efter min vigselring!

1 kommentar:

  1. Jo, jag känner igen det där med att åka ut själv och leta beskrivna block som man inte hittar... Min ring tappade jag dock bort i en gödselstack långt innan jag började bouldra. Hoppas du får tillbaka den.

    SvaraRadera